Investalks 马来西亚中文投资论坛 - 与你一起通往财务自由之路

最近看过此主题的会员

楼主: sinosuke

[谢绝灌水] SINOSUKE专区 -- 小新投资的一点一滴。。。

x 0
sinosuke 发表于 2014-9-25 21:29
hehe, 你这样说证明你没去过它的website. 去它的website的investor relation看吧!

我知道公司的网页都会有ir一栏目
问题是
我们股东有权益去问的?
他们会回应的吗?

还是说看他们ir的人做事怎样?

对了,请问论坛有搜寻功能么

x 0 我要送花

x 67
chialoon 发表于 2014-9-25 21:40
看我的map?吓到我

一起加油吧,我在寻找和学着股神凯怎样找到“高速成长股”的方法,希望他 ...

你在乱哈拉!

x 0 我要送花

x 67
princesshm 发表于 2014-9-25 23:35
我知道公司的网页都会有ir一栏目
问题是
我们股东有权益去问的?

公司的IR contact,你可以尝试email,看会不会reply 你,我的经验是REit 的IR 基本上都会回复你,毕竟他们还是需要人家多多关注他!
别的公司就看heng 衰了,像我曾经email 过Starhub/Silverlake,都没回的!
Email 给Amara Holding 讨份hard copy年报,也是没回我email但是一个礼拜后就收到年报了!

论坛的搜寻功能应该只是给你search贴的主题罢了!1

谢谢股神凯的仙人指路~  发表于 2014-9-26 10:46
谢谢  发表于 2014-9-26 10:41
thanks for answering on behalf of me.  发表于 2014-9-26 10:10
@yap: 哇靠!  发表于 2014-9-26 08:47
谢谢股神分享 :)  发表于 2014-9-26 08:27

x 0 我要送花

x 0
所以是说人家也没有义务要回你的啊

论坛的搜寻在哪里,我看不到
结果我每次都直接谷歌

那个论坛功能没法搜寻某某人所有帖子这样吗?

x 0 我要送花

x 67
princesshm 发表于 2014-9-26 10:41
所以是说人家也没有义务要回你的啊

论坛的搜寻在哪里,我看不到

http://www.investalks.com/forum/search.php

这个function 只能search 论坛的主题,内容就不能了!

如果你要search 个人的回贴,你可以按左边头像中间那个“贴子”

thank you :flower:  发表于 2014-9-26 14:36

x 0 我要送花

x 7
1) done sorting out the questions and managed to find the answer.

2) done reading 97 asia financial crisis.
Source: http://en.wikipedia.org/wiki/1997_Asian_financial_crisis

The main reason for thai econ crisis is mainly due to:
a) huge capital inflow into the real estate and little capital flow into goods, factories, land etc.
Lesson: The government should notice this and talk action to curb the property heat instead of worrying these kind of actions would cause it to lose the support from people.
b) financial institutions excessive borrowing in foreign currencies and lent out in THB without strict monitoring from Central Bank
Lesson: Central Bank should impose strict regulation on the lending and borrowing activities of financial institutions
c) fall in demand of semicon
Lesson: The government should find alternative export to replace semicon
d) THB pegged to USD
Lesson: When USD is appreciating, THB should consider the country's economy (mainly depend on export sales) and depegged THB to USD.

- to be continued -

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?注册

x

x 0 我要送花

x 7
finished reading. Time for cash flow shenanigans.

本帖子中包含更多资源

x

x 0 我要送花

x 7
so boring in the office till i have managed to finish reading financial shenanigans and make some notes. Below is my summary after reading the book.

Word of wisdom: Growth must be replaced with improved operational performance

TGIF!!!

本帖子中包含更多资源

x

x 0 我要送花

x 70
请继续更多的分享

thanks. i shld thanks my uncle for guiding me.  发表于 2014-9-28 01:00

x 0 我要送花

x 7

这个周末真的好无聊。所以说虽然现在是有时间,有精力,钱算是过得去,但还是觉得很寂寞。我好想回去audit line!!!

今晚就研究ah boon的26. 真的可悲到要靠研究公司来过时间。。。在kl也是这样。。。。

NAV: HKD7,336,892,000/45,594,656=HKD160
Share price: HKD60, equivalent to SGD 10! 所以它的lot size是200 unit。

有没有搞错, 这么大的discount. 为何呢?我不知道。

Revenue
Property dev & investment: contribute >75% of total revenue, GP margin >75% (i think mainly due to rental)
treasury income: contribute <25%

Refer graph below for 5 years analysis

-to be continued-

本帖子中包含更多资源

x

不知为何property dev and investment这个segment一直跌。慢慢研究。我没子弹了!  发表于 2014-9-29 00:21
港股不乏宝藏,26 好股。  发表于 2014-9-28 22:06
yea yea,let me correct it. :)  发表于 2014-9-28 10:39
现在的股价,应该是港币60多块吧 ...  发表于 2014-9-28 01:10
期待您的分享!:)  发表于 2014-9-28 01:07

x 0 我要送花

x 7
和投资无关的事

我发现自己的潜意识真的很强, 潜意识经常在梦里告诉我自己真正的想法是什么。比如说我最近很想回去audit,自己竟然连续两晚梦到自己在做audit的工作(被某四大录取)还有竟然梦回和恶魔经理一起on field, 他又在游说我不要辞职,我还真的犹豫了,但其他同事告诉我如果我retract, 我以后的日子更难过,不要被他的虚情假意骗了。 曾经我是多么的信任他,和他关系良好,觉得他算是成功的 late 30 uncle, 但是他实在把我们这班人欺压得太厉害了,往事让它过去吧。

潜意识也告诉我大叔只是会指导我投资方面的东西。记得有次梦到被人追杀,大叔经过看到我,他没理我的就走掉了。我很独立的一个人用脚地踩着那个杀手,哈哈,那时梦到自己的脚流血了,但还是不停地踩着杀手保护自己,我自己还真man!

倾诉完毕。 相信n 年后在看看自己写的东西应该会掩着嘴巴笑。

x 0 我要送花

x 36
sinosuke 发表于 2014-9-28 11:30
和投资无关的事

我发现自己的潜意识真的很强, 潜意识经常在梦里告诉我自己真正的想法是什么。比如说我 ...

sino妹,一直换工不好哦~

趁这段时间学多一些投资的知识吧

ok! :P [wink]  发表于 2014-9-29 00:20
加油吧  发表于 2014-9-28 23:21
ok, i will try to but my fire for audit seems could not be put off.  发表于 2014-9-28 22:22

x 0 我要送花

x 7
暧昧快要结束,我只能把大叔当做偶像好了。要珍惜关心我的人,而不是不理不睬的大叔。 :)跟他学些投资的事情就好。

继续。。。

revenue
property development: Sales has reduced y-o-y from 2010 to 2014.

dividend
HKD2.3/share since 2010 to 2013 and increased to HKD2.8/share in 2014. (see pic dividend)
Payout is around 16% to 29%.
Despite decreasing gross profit, the Company managed to maintain the dividend in absolute amount. This is mainly due to most of the Company net profit is contributed by share of profit from Jointly controlled entities, aka JCE (56% of profit after tax, aka PAT). (see pic proportion of net profit)

if you see from the picture, you can notice that net profit does not move in correlation with gross profit. For exp,
2011: higher PAT is mainly due to higher profit from JCE
2014: higher PAT is mainly due to higher valuation gain from investment property, aka IP (paper gain)

Gearing
NIL!!!! omg,it really shocked me!

Cash flow (refer cash flow pic)
Overall cash flow dropping from HKD571bn to HKD240bn mainly lower cash flow from operating activities (mainly lower profits). Do take note profit is NOT cash flow.
From operating: dropping
From investing: stable (do take note i have removed the movement of deposit in investing activities as i think deposit = cash balance, dont know why the Co split to deposit,ie FD and cash in hand and at bank.)
From financing: maintain (mainly payout of dividend)

I would focus in 3 areas, ie property dev and investment, JCE and IP tomorrow.

本帖子中包含更多资源

x

x 0 我要送花

x 27
[壹周刊 1281 财经] 中巴三姊弟 力守$70亿金矿 M1,

大钱题

中巴三姊弟 力守$70亿金矿

香港股坛有一只被遗忘的奇股,名为中华汽车( 26)。听来陌生,因为以往香港人习惯叫它做「中巴」,是不少港岛人的集体回忆。自九八年失去中巴专营权后,公司亦逐渐被股民淡忘。但最近,再有「眼利」的投资基金,相中中巴潜藏的庞大资产,为「掘金」而扭尽六壬,令这间老牌公司再浮上面。

由中巴后人、颜氏三姊弟打骰的中华汽车(下称中巴),市值逾二十九亿,但公司单是现金储备已近二十六亿,净资产超过七十亿,是名符其实的「金矿」。多年来,不少金融大鳄都对中巴虎视眈眈。○二年,禹铭( 666,现称新工投资)提出以每股一仙收购,狙击中巴,轰动一时。事隔十二年,今日再有基金来势汹汹,原来幕后老板正是惠理集团( 806)创办人叶维义。小股东可否藉此搭程顺风车?本刊找到公司第二大股东、现任副监理的中巴大少颜杰强,公开反击基金的连串利诱、离间动作,大揭中巴不为人知的秘密,以及三姊弟之间「心和面不和」的微妙关系。

七十亿「金」巴士

略知中巴故事的金融界人,都知颜氏三姊弟「难搞」,多年来,不乏淘金高手埋身,均碰壁而回。由父亲钦点继任主席的大家姐颜洁龄,是律师,性格强悍,排名第三的二少颜亨利(又名颜杰文)是医生,内向低调。排行第二、平易近人的大少颜杰强,便成为公司的代言人。中秋前,记者准备了英国茶叶及酥饼,附上卡片,送给颜杰强,邀约访问。礼物辗转错送到颜亨利手上,被原封退回。心灰之际,收到刚从瑞士回港的颜杰强来电,大呼寃枉:「礼物系我细佬退还。我系爵士,从来唔会退返俾人咁无礼貌!」

恩人敲门 大少紧张

以英国贵族自居的颜杰强,拥有子爵爵位,嫌中巴柴湾总部「隔涉、污糟」,九十年代起,便长租铜锣湾怡东酒店的行政套房,作为私人「办公室」。来电翌日,便约记者到酒店见面。身穿西装的颜杰强,精神奕奕,第一时间递上「回礼」:「我系子爵,梗系要回礼, Cova朱古力来㗎。」纸袋还细心地写上记者的名字和签名「 From LordNgan」。

甫坐下,颜杰强即忍不住探口风:「嗰间基金同你哋讲咗咩呀?」然后再自爆:「佢哋搵过我,我冇见佢哋,但送番两条呔俾佢㗎,好靓㗎,系 Hermes。」颜杰强表示,禹铭狙击事件后,一直都有基金、马主及英国的朋友,跟他商讨洽购中巴股份,前后约七、八次,「我都冇兴趣,十英镑(一股)唔卖,二十镑唔卖,二十镑即系二百四十蚊,依家中巴市价系六、七十蚊,即系我完全冇兴趣卖!」他决断地说。

不过,颜杰强明显对今次来敲门的基金 ArgyleStreet Management Limited( ASML),分外紧张,更主动提起基金幕后老板之一叶维义。原来,双方家族早有渊源。八一年,富商罗鹰石儿子罗旭瑞旗下的百利保,以每股三十五元收购中巴股份,与颜氏大打收购战,最终因收购股份不足而失败。颜杰强提到此事时仍心有余悸:「我哋使咗几亿, almost倾家荡产,连妈咪自己嗰几千万都拎出嚟。当时叶维义父亲叶谋遵出手相助,对我哋有恩。」虽然如此,但两家人甚少来往,「我喺马场见过叶谋遵,有打招呼。」颜杰强指 ASML是对冲基金,不会「买起」中巴,「佢哋只系想投资,见我哋undervalued,想买啲货。」

每股值一百六十元

是次向颜家敲门的 ASML,○二年成立,办公室位于中环,主要投资于亚洲市场。活跃于金融界的叶维义,曾出任行会成员,现为惠理集团第二大股东兼名誉主席。据知情人士透露, ASML「吼住」中巴多时,曾接触三姊弟,尤其是颜杰强,「主席颜洁龄唔骚人,二少亦冇回音,基金最后一招,系说服颜杰强,由佢联同二少,拉家姐落台,公司先有转机。」

确实,颜杰强一收到基金的「橄榄枝」,待细佬颜亨利从英国「抖暑」回港,即上门报信。「杰文计过,话每股值一百六十蚊(现时中巴股价六十三元),仲话中巴有足够力量应付任何挑战。」颜杰强招积地指,基金「唔会做到乜嘢」,因为细佬亦不会卖股,「佢一年收到千几万股息,用咗一百万,仲有九百几万唔知点用。」他打趣道:「早两日探佢,见佢咁寒酸,买咗两件 Cashmere俾佢,一万蚊件㗎。」

颜杰强指中巴其他股东,大多持股超过十年,甚至三、四十年,志在每年收几万元股息,到股东会吃个茶点,野心不大,不易接受新的人事变动,「如果系 Hutchison(和黄)或李泽楷,一出手有五十亿就得,但人哋计过条数唔值呢个价。」上周四,颜杰强突然来电,指亲自带同文件来将军澳工业邨(本刊写字楼)找记者。原来是一份手写声明,第一句就表明:「目前任何对中巴收购或购买股权事情,注定会失败。」

惠理集团创办人叶维义(右)有份投资的基金,睇中资产丰厚的中巴,曾多次接触颜氏姊弟。叶的妻子是活跃于社交圈的名媛叶梁美兰。

位于柴湾道的车厂,骤看如同一座鬼城,中巴多年来仍以车厂顶层作办公室。去年,该地皮获城规批准重建,预期可建成七百八十个住宅单位。

颜杰强亲自送递手写声明到壹传媒总部,重申拒绝卖股,并指家姐的管理符合父亲「勤俭为主,积少成多」的作风。

大家姐「一言堂」

记者曾多次到中巴柴湾破旧的总部外,等候中巴真正的话事人颜洁龄,甚至跟颜杰强进入中巴写字楼,均未见家姐踪影,「我都唔知。我返八放十二,家姐就返下午五点,十点走,所以冇机会见。」问到为何父亲当年钦点家姐揸弗,他指自己不喜欢做地产:「 So boring!I am an engineer!如果起间厂整巴士,我会好有兴趣。」

中巴当年虽失去巴士专营权,但保留不少车厂地皮,便转型成发展商。○六年落成的北角港运城,由中巴与太古合作建成,如今仍有多部中巴旧车免费接载市民来往港运城及北角政府大楼。最新项目,是与太古发展黄竹坑地皮。有指太古的合作条件很「辣」,颜杰强承认:「其他大公司唔钟意同中巴做生意,咁洁龄系律师,杰文系教授,我系 Engineer,冇人识地产,唯有同人合作。(其他公司怕咗家姐?)呢啲唔讲咁多啦,总之得太古勉为其难同我哋做。我哋出地,发展上佢哋出一百元,仲要我哋俾四十蚊,(太古)赚到尽。」

颜杰强指公司由「颜律师」及「颜医生」打理,自己仅参与开会,他笑指:「佢(洁龄)同老公同杰文吵,我就做和事老。我同佢哋好唔同,我好圆滑,呢啲系喺英国学返嚟,英国佬好风趣㗎嘛。」被问到颜洁龄出名独裁,他摊开手道:「咁佢保守嘛,唔通你一枪打死佢?兵戎相见?社会上好多呢啲你告我我告你,为咩啫。」公司八十周年时,颜杰强曾提出每股派发十元特别息被拒,最近细佬再提增加派息,亦不得要领。他无奈道:「可能家姐系律师,谂住唔使钱,钱就唔会冇晒。不过佢个心都系想中巴好,只系唔识点做。」

富贵三姊弟

英国贵族 出手阔绰

颜氏三姊弟虽一同打理公司,但私下甚少见面,「大家教育、生活习惯完全不同,不过有挑战,就会坐埋一条船。」颜杰强解释:「佢哋饮酒、食点心,我从来唔饮酒,净系食一片火腿、一片蛋。」家姐细佬生活节俭,出入坐日本车。颜杰强爱坐积架,又是马主。平日出手亦阔绰,出入酒店,职员每为他拉一次车门,便有一百元贴士。问到生性节俭的父亲是否怕他「大使」,才将公司交予家姐,颜即紧张道:「我从来冇使公司钱,好早已经自己请司机。哗,佢哋啲司机揸完巴士再来揸我架车,咪整污糟我架积架!」

颜杰强另有自己的舞台。多年来,他投资英国近十七间公司,包括 Shell、马莎等,现时仍为一间货运物流公司的主要股东。「英国嗰边觉得我贡献良多,授个 Baron(男爵)俾我!系由 PrincePhilip(菲腊亲王)授予。」后来,更再进一级,成为「子爵」。近年,他忙于欧洲外交项目,如○九年出任斯洛文尼亚非长驻大使,一三年又调任为卢森堡非长驻大使,亦获颁授不同勋章。颜杰强以此为荣:「我喺出面做咁多嘢,边得闲搞中巴。」

颜杰强在香港时,都会返回中巴的办公室,中午才离开。上周四下午,中巴办公室大厅,仅见到两、三名员工出入,十分冷清。

身为英国贵族,颜杰强出入亦以英国名车积架代步,吃饭则往酒店咖啡厅,最爱饮奶茶。

颜氏王国或传外姓人

姊弟关系虽非亲厚,但颜杰强在声明中指,父亲经营中巴的理念是「勤俭为主,积少成多」,颜洁龄继承家业后,公司能累积近三十亿现金,他亦引以为荣。事实上,白手兴家的颜成坤出名悭家。一九二四年,他与妻子弟弟黄耀南成立中华汽车,初时只在尖沙咀及红磡一带服务。十年后,取得港岛区巴士专营权,并于一九六二年上市,七十年代是全盛时期。颜成坤日日无休工作,夜来喜欢在公司数银仔,一件内衣都要穿至破烂才添置。

老板不舍花钱,八十年代开始,中巴服务经常被投诉,如车厢污糟、有曱甴,以及司机不穿制服、无故飞站等,同时司机亦闹出多次罢工。九八年,终于失去巴士专营权。提起此事,颜杰强爆出一个不为人知的秘密:「当年政府同中巴倾专营权时,曾经话,只要唔俾颜洁龄做主席,就同你哋续约。」他指此事只得当年参与谈判的官员,包括许仕仁、陈方安生、曾荫权等知道,「最后佢(颜洁龄)嘈到通晒天,就冇咗件事。」

颜成坤于○一年病逝,颜氏姊弟出管中巴至今,仍未有新一代继承人。第三代中,只得颜亨利育有一女,亦为医生,长居英国。「我知人系会死,十年前已经讲过话要搵外姓人入来,但佢(颜洁龄)唔肯,我都唔知佢想点,可能觉得自己可以 staylonger。」至于自己的财产,他则表现豁达:「我死先嘅,咪俾啲股份细佬,俾啲我个 wife,俾啲东华三院。我都冇第三代!」

神秘大户现身

陈君实持有中巴一成二股份,每年收取一千三百万股息,不打算卖股。

中巴的主要股东名单上,除了颜氏三姊弟,还有一个外姓人陈君实。他和太太黄慧贞共同持有中巴一成二股份,市值约三亿五千万,持股量比主席颜洁龄还要多。上周四,记者找到住在天后的陈君实,一头白发的他,精神不俗,更邀记者入屋详谈。陈君实祖籍福建惠安,四九年来港打拼,后创立实用货仓,白手兴家。他强调与颜氏并不认识,只是早年见到颜成坤十分勤力,对中巴有信心,因此在三、四十年前开始,陆续买入中巴股份。「当年我住北角新邨,见到颜成坤每日揸住架 3333车牌嘅绿色积架,来视察车厂,即系依家成坤广场嗰度。佢会同员工倾偈,连星期六、日都返工,我觉得呢个人好勤力、可靠。」陈君实回忆道。

已退休的陈君实,从没有参与中巴事务,股东会则由女儿代为参加。过往中巴被狙击,他都置身事外,「冇人接触过我。」对于最近再有基金对中巴有兴趣,他笑指自己「被夹喺中间」,但不打算出售股份,「我钟意稳定嘅股票,中巴好啱我。我每年收息,稳稳定定已经好满意,唔想有大变动。」

http://hittt.blogspot.com/2014/09/1281-70-m1.html?p=1
http://hittt.blogspot.com/2014/09/1281-70-m1.html?p=2

谢谢。  发表于 2014-9-29 01:21

x 0 我要送花

x 7
ironman, ah boon,

since this co is a family-owned business and kind of reit co, do u think the share price would reflect the net assets of the co? takeover by third party is impossible....

I would look at why the revenue drop in 2012 compared to 2011 tomorrow.

thanks ironman!  发表于 2014-9-30 11:28
我觉得是没有growth的关系,股票本来expect成长股价才会升,那么没有growth的股票往上的catalyst 没有了,往下走的机会/几率都比别人高,所以市场先生一定要有个margin所以就有discount就出现。(p/s: 这是我胡说的  发表于 2014-9-30 11:28
真的吗? 钢铁人但为何股价真的给他很大discount.  发表于 2014-9-30 08:41
真的吗? 钢铁人但为何股价真的给他很大discount.  发表于 2014-9-30 08:41
有点像新加坡的Haw Par  发表于 2014-9-30 08:30
真系噶?咁你要买几多啊?  发表于 2014-9-29 01:49
「我钟意稳定嘅股票,中巴好啱我。我每年收息,稳稳定定已经好满意,唔想有大变动。」 :D  发表于 2014-9-29 01:33

x 0 我要送花

x 7

忍不住跑了去看revenue. Please refer to pic "property status" which is self explanatory.

revenue breakdown
by type (refer pic)
sales of prop: there was sales of prop in 2010 and 2011 while it was nil from 2012 onwards till todate.
rental: minimal increase from 2010 to 2014

by location (refer pic)
HK: huge decrease due to reduction in sales of prop in hk as mentioned above. As of now, for rental income by location, uk is slightly higher than hk
UK:a steady portion of HKD47-49bn. slightly higher than HK

by gross profit (does not tie to GP in income statement) (refer pic)
HK: contribute high portion of GP in 2010 & 2011, around 70% -113%. mmm...why so high till over 100%
UK: steady portion of HKD31-58bn. Higher GP, almost 100%.       

to do list for tomorrow
1) analyse why the group stops engaging prop development biz in 2012
2) assumption used in calculating fair value (is it same as 17, using rental income less future cash outflow?)
3) look through chairman stmt from 2010 to 2014

good night!

本帖子中包含更多资源

x

welcome because i am so free during this period. hehe.  发表于 2014-9-29 13:43

评分

蛋散 + 5 感谢你的所有资料

x 0 我要送花

x 7
Standing lending facilities (SLF): A lending facility in which healthy banks are allowed to borrow all they want from a central bank.
source: http://www.alanpedia.com/economi ... nding_facility.html

正回购 (repo): 正回购为中国人民银行向一级交易商卖出有价证券,并约定在未来特定日期买回有价证券的交易行为,正回购为央行从市场收回流动性的操作,正回购到期则为央行向市场投放流动性的操作;逆回购为中国人民银行向一级交易商购买有价证券,并约定在未来特定日期将有价证券卖给一级交易商的交易行为,逆回购为央行向市场上投放流动性的操作,逆回购到期则为央行从市场收回流动性的操作。
source: http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5 ... A%E6%93%8D%E4%BD%9C

x 0 我要送花

x 7
roughly did my revision for cfa global macroeconomic. It makes my brain stuck in those interest rate, exchange rate and export.

Basically, the appreciation/depreciation of currency is denominated by:
- price of goods
- monetary expansionary policy
- higher income
- inflation

(refer pic below)

my conclusion after reading it is that interest rate move in correlation with exchange rate, but in adverse relation to export.

本帖子中包含更多资源

x

x 0 我要送花

x 7
1) analyse why the group stops engaging prop development biz in 2012
No stated in the chairman statement.
The Company has been consistently holding these assets for rental income. (Refer pic). As per ah boon advice, this is not a growth co.
There are no landbank, therefore, if the Company wish to become a property developer, the cheapest option would be selling off the current investment properties. However, this is not a long term solution.
Currrently, the main project is the JV project on Aberdeen land which the 50% joint venture with Swire Properties (a listed co in HKEX, HKEX no:1972).
Do note that the Co has been in collaboration with a wholly-owned subsi of Swire Properties to design, build and sell the INLAND LOT 7105, KAM HONG STREET, NORTH POINT (ISLAND LODGE) on behalf of the co. This is evidenced by the info shared by xia ke ren that one of the director (颜杰强) that since the management ie the eldest sister and the youngest bro do not have property development background, therefore, the co has to partner with other experienced prop dev co to jointly develop the project.

2) assumption used in calculating fair value (is it same as 17, using rental income less future cash outflow?)
same as 17. The increase might be due to fair value gain for prop in London. I think there is a reduction in fair value gain for HK properties.

3) look through chairman stmt from 2010 to 2014
Done. Refer pic.

Conclusion:
Strong balance sheet, not agressive for growth. It might be the reason why the share price is far below the NAV.

本帖子中包含更多资源

x

x 0 我要送花

x 36
要学会激励自己,很多时候学习的路程都是单独一个人的,加油

我知道你们是对我好。。 :) 我最喜欢和钢铁人好像妹妹那样撒娇。 hohoho。 我好恶心。 hehe.  发表于 2014-9-30 08:21
我知道你们是对我好。。 :) 我最喜欢和钢铁人好像妹妹那样撒娇。 hohoho。 我好恶心。 hehe.  发表于 2014-9-30 08:21
(^_^)  发表于 2014-9-29 23:25
仰慕!!!  发表于 2014-9-29 22:33
股神只有凯子和圆桌骑士配的上,嘻嘻  发表于 2014-9-29 22:07
谢谢股神伦的指点!小妹受教不少!  发表于 2014-9-29 21:53

x 0 我要送花

发表回复